Spring naar inhoud

Filmtip: Perfetti Sconosciuti

Laten we weer eens een leuke film gaan kijken! De laatste tijd hadden we zo veel treurige films gezien, zoals Logan en Me Before You, dat een film over een diner met vrienden me wel een fijne afwisseling leek. Ik had deze film al in Nederland in de bios gezien vorig jaar (het is vooral in Italië, maar ook in de rest van Europa een bioscoophit geweest) en ik had er goede herinneringen aan. Maar, toen we de film eenmaal hadden gekeken, bleek dat die goede herinneringen vooral kwamen doordat het een supergoede film is. Maar leuk? Nee, dat niet.

De film draait om een groep vrienden van rond de 40 (baan, partner, kinderen) die elkaar al van jongs af aan kennen. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Ze besluiten voor de grap om tijdens het eten allemaal hun telefoons op tafel te leggen en elk berichtje voor te lezen en elk telefoontje op de speaker te zetten. Leuk idee, toch? Ja, dat denk je maar… Als al jouw geheimen boven tafel zouden komen, wat zou je partner daarvan vinden? Of je kind? Of je beste vriend?

Ga deze prachtige, maatschappijkritische en briljant opgezette film dus gewoon zien. En mocht je het toch niks vinden achteraf, dan heb je in ieder geval wel wat goede Italiaanse scheldwoorden geleerd. O ja, vergeet ik bijna die onuitsprekelijke titel. Conosciuti zijn bekenden, dus met een s ervoor betekent het onbekenden. Perfetti sconosciuti kan je dus mooi naar het Engels vertalen als ‘Perfect Strangers’ en dat hebben ze voor de Engelse filmversie dus ook gedaan. In Nederland hebben ze het gelukkig maar gewoon bij 'Perfetti Sconosciuti' gehouden.

5 gedachten over “Filmtip: Perfetti Sconosciuti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *