Spring naar inhoud

Recept: gnocchi met spinaziepesto uit de oven

©️ Chickslovefood

Ik ben dol op gnocchi (njokkie): gnocchi met tomatensaus, met gorgonzola en paddenstoelen of met boter en salie, er zijn genoeg verschillende sausopties voor deze aardappelballetjes en ze zijn allemaal ontzettend lekker. Bijkomend voordeel: gnocchi uit de supermarkt hoef je maar een minuut of twee te koken, dus je bent veel sneller klaar dan wanneer je pasta of rijst op tafel wilt zetten. Sinds gisteren heb ik een nieuwe favoriet in mijn gnocchi-receptenboek: gnocchi met spinaziepesto. Het was leuk geweest als ik het van een oud Italiaans omaatje hier uit de buurt had geleerd, maar helaas stond het gewoon op de Nederlandse website Chickslovefood. Dat mag de pret echter niet drukken, want het resultaat is megalekker en ook nog eens makkelijk en snel te maken.

Voorwaarde is wel dat je een keukenmachine hebt om de spinaziepesto te maken. Vroeger vond ik dit best wel een onzinapparaat, ik had immers al een blender en een staafmixer, maar om pesto te maken zijn die twee gewoon minder geschikt. Hoezo? Uit de vermalen spinazie spettert een hele hoop sap dat de keukenmachine netjes afvoert, waardoor je pesto lekker sausig wordt in plaats van vloeibaar. Christo was zo blij met het resultaat dat hij volgend jaar een kweekfabriekje voor basilicum op ons balkon wil maken, zodat we elke week kunnen oogsten om onze eigen pesto te maken. Goed idee toch? Maar goed, genoeg gekletst: hier vind je het recept.

1 gedachte over “Recept: gnocchi met spinaziepesto uit de oven

  1. Bonnie

    Deze heb ik vorige week gemaakt! Wel iets gesleuteld aan de verhoudingen naar eigen(wijs) inzicht, en het was lekkerrr, dank voor de tip!
    Wij hebben nog niet zo lang een keukenmachine (de oude van Barry's ouders laatst gekregen), dus leuk om daar steeds meer mee uit te proberen. Ik dacht net als jij altijd dat het niet nodig was maar nu we er een hebben is het inderdaad best handig. Ook voor zelf broodkruim maken bijvoorbeeld, dat stamp je alleen maar plat met een staafmixer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *