Ooit zo’n schattig kaasje gezien? Dit is een burratina, oftewel een kleine burrata. Er zit niet echt burro (boter) in burrata, maar ik begrijp wel waarom het zo heet: dit is de zachtste, vetste kaas die ik ooit heb geproefd. Zo lekker! Geschikt voor liefhebbers van paasbrood met een fikse laag roomboter, dikke Italiaanse warme chocolademelk of pasta met enorm veel kaassaus, net als ik dus. Maar misschien ben je meer als Christo en houd je hier helemaal niet van, omdat het te vet is. Vind ik niet erg hoor, meer burrata voor mij! Het is wel het lekkerst om het te combineren met iets fris en lichts, zoals met tomaatjes of in een salade, want ik heb ook wel eens een pizza met burrata gegeten en dat was zelfs voor mij een beetje te heftig.
Hier is nog een leuk filmpje over hoe burrata wordt gemaakt. Ze maken een soort zakje van mozzarella en daar stoppen ze mozzarella gemengd met room in en daarna knopen ze het dicht. Schattig, superlekker en gewoon te koop bij de Appie heb ik gehoord!