Spring naar inhoud

Zwitserland was mooi

Uitzicht vanaf de AirBnB in Neuchatel

Een aantal maanden geleden kreeg ik een paar mailtjes van mijn professor met twee conferenties die wellicht interessant konden zijn. De eerste was in Neuchatel (Zwisterland) en de tweede was een zomerschool in het Zwarte Woud (Duitsland). Daarna kreeg ik nog een mailtje met een verplichte conferentie in Londen, oftewel in de maand juli ben ik meer in het buitenland dan in Italië. Vorige week ben ik met de grote baas en twee collega’s naar Neuchatel gegaan waar ik mijn eerste echte posterpresentatie had. De reis ernaartoe was ontzettend mooi, we reden door de bergen en ik heb de Mont Blanc gezien! Verder was het weer in Neuchatel ook heerlijk, 25 graden en af en toe een beetje zon.

De conferentie was erg interessant met veel belangrijke onderzoekers in de wereld van fotosynthese. Stefano moest ook een presentatie geven en die hebben we ongeveer elke dag 4 keer geoefend. De conferentie begon elke dag om 9 uur en duurde tot 17 uur. De eerste dag moest ik een posterpresentatie geven, maar helaas waren er niet zo heel veel mensen geïnteresseerd in mijn project. Ik denk dat dit niet volledig kwam door de kwaliteit van mijn poster, maar voor een deel te wijten was aan de concurrentie die vooral vrouwelijk was. Gelukkig was dit niet zo erg, want er waren genoeg hapjes en drankjes waar ik mij des te beter op kon concentreren. Na de presentaties gingen Davide en ik elke dag zwemmen in het prachtige meer van Neuchatel, een enkele keer con pipi al vento.

Het meer van Neuchatel

Al met al een hele interessante ervaring en ik ben blij dat ik mijn eerste poster gemaakt heb. Nu hangt deze in de garage zodat ik er elke dag naar kan kijken. Verder heb ik al een aantal ideeën om hem te verbeteren, maar ik twijfel nog of het acceptabel en professioneel is om naakte vrouwen als achtergrond te gebruiken. Misschien dat ik me toch maar moet concentreren op het herstructureren van de inhoud.

- Christo

Mijn poster, voor wie het wil lezen

2 gedachten over “Zwitserland was mooi

  1. Evelien

    Haha, ik snapte er geen hout van. 'Manja's professor?' Maar ik denk dat Manja deze voor Christo gepost heeft 😉 Anyway, ik stem vóór blote vrouwen op de poster!

  2. agent P

    Ik denk dat de poster mooier wordt als je iets meer ruimte laat tussen de randen van je tekstvakken en je tekst. Ook overlappen je figuren en tekst op veel plaatsen en dat ziet er wat rommelig uit. Om hier ruimte voor te maken zou misschien de multiple sequence alignment weg kunnen laten? Die kan je dan als handout uitprinten als mensen daar over doorvragen.

    blote vrouwen werkt vast ook :>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *