Spring naar inhoud

van Verona naar Nederland….op de tandem

Ik wilde al jaren een keer naar Rome fietsen, maar dat vergt natuurlijk wat planning. Vorig jaar waren we er helemaal klaar voor, maar de wereld duidelijk nog niet. Na een jaar huilen, ben ik er eindelijk overheen dat we de reis in delen opsplitsen. We beginnen in Verona en fietsen terug naar Nederland via de Claudia Augusta over de alpen naar Augsburg waarna we Reitsma's Rome route volgen naar Nederland. Een andere keer (vooral niet in Juli of Augustus) fietsen we dan van Rome via Toscane naar Verona.

Onze tandem is ondertussen al aangekomen in Verona met Care4Luggage (zeker aan te raden voor als je nog is een keer wat spullen/fietsen moet laten vervoeren) en nu wij nog. We hebben de nachttrein in Utrecht gepakt en stappen dan de volgende ochtend uit in Innsbruck, daar stappen we over op de trein naar Verona.

De nachttrein is voor mij een fantastische nieuwe ervaring en voor Manja een feest van herbeleving. Na een broodje groenteschnitzel en wat worteltjes hebben we ons bedje klaar gemaakt en zijn we lekker gaan slapen. Of nouja, beetje wegdutten afgewisseld met naar buiten kijken. Vliegen gaat misschien een stuk sneller (en is helaas een stuk goedkoper), maar met de (nacht)trein is de reis een deel van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *