Spring naar inhoud

Dat boek gaat er komen!

Fijne 'Woningsdag' allemaal! Ik hoop dat jullie leuke thuisplannen hebben voor vandaag en dat je de vrijmarkt, de optocht, de spelletjesmiddag of de festivals niet al te erg mist. Wij hebben de afgelopen drie jaar ook geen Koningsdag gevierd, dus wat dat betreft kan er voor ons nog wel een jaartje bij.

(c) Wikimedia Commons, Algont

We zijn de dag goed begonnen, want Christo heeft nog een thesis liggen die afgeschreven moet worden. Dat betekent dus elke dag bijtijds op, achter de computer en aan het werk. Voor mij is er ook werk aan de winkel, want ik ben bezig met een boek dat onze ervaringen in Italië combineert met praktische tips voor iedereen die altijd al heeft willen emigreren naar Italië of dat binnenkort gaat doen. Een hele klus, maar het gaat de goede kant op.

Hoofdstuk 1 t/m 8 liggen er al. Daarin schrijf ik over onze eerste dagen en maanden in Italië, inmiddels alweer drie jaar geleden. Ook de Italiaanse bureacratie, de zorg, het expatleven en het leren van de taal komen aan bod. Nu ga ik aan de slag met de laatste twee hoofdstukken: Lessen uit Italië (over hoe diep je eigen cultuur zit en in hoeverre je gewoontes uit een andere cultuur overneemt als je er middenin zit) en Terug naar Nederland (over waarom we uiteindelijk terug naar Nederland zijn gegaan en hoe dat ging/gaat).

Maar zoals je ziet ben ik nu deze blog aan het typen in plaats van mijn laatste hoofdstukken. Motivatie vinden is nog niet zo makkelijk, dus ik dacht: als ik nu eens vertel dat ik dit boek aan het schrijven ben, dan kunnen jullie me er ook aan herinneren dat ik het nog af moet maken. Dat helpt volgens mij.

Wat ook helpt is dat er gisteren goed nieuws uit Italië kwam: vanaf 4 mei gaat de Italiaanse regering de coronamaatregelen versoepelen. Dan mogen de Italianen weer op bezoek bij familieleden, als ze ten minste in dezelfde regio wonen. Ook mag je weer in je eentje of op afstand van elkaar gaan sporten. Vanaf 18 mei mogen de winkels weer open en vanaf 1 juni mogen de bars, restaurants en kappers weer aan de slag. Wat een verademing voor de Italianen, die inmiddels al meer dan een maand de straat niet op mogen zonder goede reden.

Deze aankondiging betekent voor ons dat we deze zomer definitief niet gaan fietsen van Rome naar Nederland. Het is namelijk voorlopig nog steeds verboden om zonder goede reden van de ene regio naar de andere te reizen. Dat was natuurlijk te verwachten, maar toch had ik ergens in mijn achterhoofd nog steeds een klein beetje hoop. Dat deze nu ook verdampt is, vind ik eigenlijk niet eens zo erg. Want zoals de koning het vanochtend nog maar eens zei: "Wat in het vat zit, verzuurt niet". En zo is het maar net.

4 gedachten over “Dat boek gaat er komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *