Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 8

Om het hoekje liggen de windmolens van Rivoli Veronese (bijna thuis dus)

Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij een pizzeria die helemaal vol zat met Italianen. Gelukkig hadden ze ook nog wel een plekje voor ons. Het rook er heerlijk en ik was ervan overtuigd dat ik hier een heerlijke pizza zou gaan eten. Helaas was dat niet het geval, want het was zo druk dat het driekwartier zou duren voordat de pizza klaar zou zijn. We hadden allebei honger, dus ik besloot op het laatste moment om dan toch maar een pasta salmone te bestellen en deze was ook echt heerlijk, maar het is toch wel jammer dat we twee keer bij een pizzeria gegeten hebben en dat er geen pizza was. Manja had tortellini gevuld met peer en daaroverheen een gorgonzola kaassaus met walnoten (die ook verrukkelijk smaakte).

Gisteravond hadden we ook nog even wat laatste kleding gewassen met de hand en uitgehangen in de appelboomgaard. Maar ergens midden in de nacht begon het te regenen en Manja en ik hadden niet de energie om ons uit de slaapzak te wurmen en in het koude natte gras onze was veilig te stellen. De was bleek 's ochtends nog natter te zijn dan de avond ervoor en we hebben alles dus maar in een plastic zak gepropt en achterop gebonden. Het bleef regenen en we besloten om door te fietsen naar huis. Rond een uurtje of 10 reden we weg bij de camping, na een uurtje hield het op met regenen en om 12 uur begon de zon te schijnen. We volgden de Adige door de schitterende dalen naar huis. Bij Rivoli Veronese begonnen we ons eindelijk echt thuis te voelen: het weer was hier een stuk beter (23 graden) en we hadden hier wel eens eerder gefietst op Manja's verjaardag. We hoefden nog maar 35km naar huis en na een piadina en een frisje trapten we die kilometers zo weg.

Op dit moment zitten we lekker thuis op de bank. We hebben vandaag in totaal 95km gefietst en we gaan zo lekker beginnen aan een Harry Potter marathon terwijl we twee welverdiende pizza's naar binnen werken. Hoewel we denken dat we een beetje pech hebben gehad met het weer, hebben we daarentegen heel weinig tegenslagen gehad met de tandem. In totaal hebben we 575km gefietst in 8 dagen zonder lekke banden. We hebben een heerlijke vakantie gehad en hele mooie dingen gezien onderweg, maar het is toch ook wel weer fijn om thuis te zijn.

-Christo

1 gedachte over “Avonturen over de Alpen, dag 8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *