Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 2

Uitzicht op de Alpen en het kasteel van Füssen en het slot Neuschwanstein

We zijn gisteravond lekker om 9 uur naar bed gegaan omdat het zo koud was. We werden een paar keer wakker omdat het 's nachts nog meer afkoelde, maar om 8 uur stonden we weer fris en fruitig op. Toen we onze tent om 10 uur hadden ingepakt begon het zonnetje zelfs nog even te schijnen, helaas was dit van korte duur. Het heeft de hele dag hard gewaaid en de temperatuur was rond de 15 graden. Het dreigde de hele tijd te gaan regenen, maar het barstte pas los toen we de tent op gingen zetten!

De route vandaag was erg mooi, we begonnen vanaf de camping in Landsberg am Lech waar we eerst een stukje van de Romantischer strasse route pakte totdat we weer uitkwamen bij de Via Claudia Augusta. We fietsten door uitgestrekte bossen en door schattige dorpjes. Voor ons werden de Alpen steeds groter en dreigender. Op dit moment zitten we op een camping in Rieden. Het is een schitterende camping aan het meer, met uitzicht op de Alpen en het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein. We hebben vandaag ongeveer 65km gefietst, maar we zijn kapot. De weg stijgt en daalt veel, maar uiteindelijk is de stijging sterker;) We zitten nu op 800m hoogte.

Morgen gaan we de grens over naar Oostenrijk en hopen we de eerste pas te trotseren (1100m).

-Christo

4 gedachten over “Avonturen over de Alpen, dag 2

  1. Dick Grootendorst

    We volgen jullie. 65 km op een dag is niet echt veel toch? Of denken we dan alleen aan vlakke wegen?
    Sterkte en veel plezier samen.

  2. De pleisterbrigade

    Lekker bezig hoor! Het handigste is om de weg van het water door de Alpen te volgen, als het goed is gaat dat een stuk vlakker dan ''over de berg" ;p.
    Veel plezier en succes toegewenst !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *