Spring naar inhoud

Appartement in borgo Roma

Toch nog iets van thuis tussen alle nieuwe spullen.

[Dit is het vervolg van het stukje over borgo Roma]

Zou het ooit gaan lukken om vanuit Nederland een appartement in Verona te regelen? We wisten het niet zeker. Alternatieve ideeën: eerst een maandje in een AirBnB overnachten of de caravan van opa Joop en tante An lenen en die hier op de camping neerzetten. Maar gelukkig wilde Emanuela ons nog wel een keer helpen: ze heeft samen met Christo letterlijk een hele ochtend met Italiaanse tussenpersonen zitten te bellen, net zo lang tot we de persoonlijke contactgegevens van de verhuurders hadden. Binnen een dag waren er twee mensen bereid om hun appartement aan ons te verhuren. We hebben gekozen voor het appartement van Luisa, omdat zij haar dochter Giulia in het Engels met ons liet communiceren, wat het zo veel makkelijker voor ons heeft gemaakt.

Het contract dat we moesten tekenen was natuurlijk wel in het Italiaans en de twee maanden huur die we als borg over moesten maken was ook niet mis. We hoopten maar dat het appartement daadwerkelijk bestond en dat we niet enorm gescammed werden. Maar alles leek betrouwbaar genoeg en op internet konden we niks vinden, behalve dat Luisa zelf ook een makelaarskantoor heeft en dat stelde ons wel gerust.

Achteraf zijn we heel blij dat we het gedaan hebben! Het appartement is ruim (voor onze begrippen vergeleken met Leiden dan :P) en we hebben een mooie badkamer en een groot balkon waar gelukkig alleen ’s ochtends de zon op staat, anders wordt het al heel snel te heet. Het was al bijna compleet ingericht met een wasmachine, bank, tv en zelfs een stofzuiger en heel belangrijk: een strijkijzer. Daardoor voelde het in het begin wel meer als een vakantiehuisje, omdat je bijna geen eigen spullen in huis hebt. Maar nu de PS4 is aangesloten en we de wazige grijze hoes van de bank hebben gehaald, waar een heel leuk bloemetjespatroon onderuit kwam, is het wel echt ons huis. En Christo heeft natuurlijk meteen overal plantjes neergezet, dat werkt ook goed. Hieronder staan nog wat foto’s van het huis & Christo die Overwatch speelt.

Manja

2 gedachten over “Appartement in borgo Roma

 1. Bonnie

  Wat fijn dat het huis goed bevalt!
  De bloemetjesbank ziet er inderdaad gezellig uit (en de schildpadlamp ook, leuk dat die mee is)!

 2. Nienke

  Ziet er goed uit, Manja en Christo! Ik lees jullie avonturen trouw en mis je erg hoor, hoewel Shiva ook lief is... Veel succes met beitsen, bammetjes en babbelen in het Italiaans!
  Groetjes,
  Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *