Spring naar inhoud

Ook in Italië: asperges

Hmmm, lekker, asperges! Ik vind asperges echt heerlijk, maar vooral als iemand anders ze voor me maakt 😉 Ik was normaal nooit zo’n fan van zelf asperges koken, want ik vond ze duur en veel gedoe om te koken. Maar toen ik hier tussen alle andere dure groentes een pond asperges voor 1,99 vond, dacht ik jaaaa, doen!

Dus ‘duur’ was geen probleem meer, maar ‘veel gedoe’ nog wel. Ik denk altijd dat je om asperges te maken dingen nodig hebt die ik niet heb, zoals een aspergepan en een aspergeschiller (wat is dat überhaupt?). Maar (misschien wisten jullie dit al lang) het kan allemaal zonder en asperges zijn eigenlijk niet veel lastiger dan aardappels koken of broccoli. En wel veel lekkerder, vind ik. Het enige vreemde object dat je nodig hebt is een dunschiller, maar die heb je waarschijnlijk al wel. En wist je dat je groene asperges vaak helemaal niet hoeft te schillen? Daar word ik heel blij van, dus volgende keer koop ik groene asperges.

Voor een Italiaanse twist heb ik dit recept van de Allerhande gemaakt: pappardelle met asperges en ei. Maar (je bent lui of je bent het niet) ik heb de eitjes gewoon gekookt en ik had nog spaghetti, dus die heb ik gepakt in plaats van pappardelle. Het was superlekker, dus echt een aanrader. Ook in Nederland kun je vanaf nu weer betaalbare asperges vinden, dus misschien heb je hier wat aan als semi-Italiaans paasrecept.

Manja

Zo schitterend zag het er bij mij niet uit, maar het was wel superlekker 😀

1 gedachte over “Ook in Italië: asperges

  1. Kitty

    Ik weet dat je dit al een hele tijd geleden hebt geschreven, maar ik ben nu eindelijk bezig je hele blog te lezen (sorry!) en ik moest lachen toen ik deze las, omdat ik me gisteren net enorm verbaasde over de asperges bij de lokale Turkse toko. Er was er een ter grootte van een volwassen WINTERPEEN. Wat een unit, je kon er in je eentje bijna een hele maaltijd van maken! Het was dat ik het vorige week al had gegeten en al voer voor 2 dagen in huis had, anders had ik ze meegenomen, die joekels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *