Spring naar inhoud

Valentijnsfilmtip: Letters to Juliet

Als er één dag in het jaar is waarop je schaamteloos naar mierzoete romantische comedy’s mag kijken, dan is het wel Valentijnsdag, toch? En als je dan nog een extra excuus nodig hebt: deze op en top Amerikaanse romcom schotelt je prachtige beelden voor van Verona, Sienna en Toscane. Superleuk om te zien voor wie er al geweest is en inspirerend voor iedereen die nog geen vakantieplannen heeft voor dit jaar.

'I didn’t go to Lorenzo, Juliet. I promised I’d meet him to run away together, but instead I left him waiting for me. Please Juliet, tell me what I should do.'

Stel je bent een jonge Amerikaanse journaliste op pre-huwelijksreis in Verona en je vindt dit oude vergeten briefje bij casa di Giulietta, dan kun je toch niets anders doen dan terugschrijven? Sophie (Amanda Seyfried) sluit zich aan bij de Club di Giulietta, een groep schrijfsters die de vele brieven beantwoordt die elk jaar aan Julia geschreven worden. En je raadt het al, de inmiddels wat oudere dame die dit briefje geschreven heeft, komt naar Italië om haar Lorenzo te zoeken.

Hoe zou het aflopen? Wat spannend! Hmm wacht even, oké, misschien is het niet het spannende verhaal waarvoor je deze film kijkt. Het zit vol met clichés, het einde is redelijk tenenkrommend en als je de trailer hebt gezien, dan heb je het eigenlijk allemaal gezien. Maar romantisch is het zeker wel en de prachtige shots van Italië maken het volgens mij toch de moeite om te gaan kijken. En wist je dat de Club di Giulietta uit de film echt bestaat hier in Verona? Je mag zelfs mee komen helpen met het beantwoorden van de brieven! Dat ga ik zeker nog een keer doen. Lijkt jou dat ook leuk? Of kan je wel wat advies van Julia gebruiken? Kijk dan eens op deze site.

Buon San Valentino!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *