Spring naar inhoud

Vega(n) in Verona: Ziga Bar

Naast alle leuke veganistische tentjes die Verona rijk is, hebben we hier ook nog een 100% vegetarische bar: Ziga Bar. Het is een hele gezellige, sfeervolle plek, waar helemaal niet zo’n eco-bio-geitenwollen sokken-ik was m’n haar nooit-sfeer hangt als je misschien zou verwachten. Het is juist een hele hippe tent, waar je ook nog eens lekker kunt eten.

Wij waren in de Ziga Bar terechtgekomen na ons archeologische uitje naar de Romeinse Villa van Verona. Daar was het zo koud dat we echt even op moesten warmen voor we terug naar huis konden fietsen. En dat lukte prima in de Ziga Bar. We hadden een lekker glas Valpolicella-wijn besteld en zijn helemaal losgegaan op alle heerlijke hapjes die je voor 1 of 2 euro per stuk kon uitkiezen, zoals mini-sandwiches, focaccia met spinazievulling, groentewraps of rijstballetjes. Lekker!

Als je wilt, kun je ook bij Ziga Bar terecht voor koffie met gebak of avondeten. Ik heb de taartjes niet geproefd, maar er wel verlangend naar gekeken, want ze zagen er top uit. En aan het compleet vegetarische menu kon ik mijn hart ophalen: simpel, maar smakelijk. Voor 10 euro of minder kun je kiezen uit maaltijdsoep, pasta, omelet, maaltijdsalade of het vegetarische menu van de dag, wat die dag bestond uit curry (hoe on-Italiaans hip!). Mij leek ook de Sfincione heel lekker: zuurdesembrood uit Sicilië met tomaat-basilicumsaus, ui, kaas en oregano. Klinkt goed, toch?

Ideaal is dat ze bij Ziga Bar ook een Engelse menukaart hebben en dat de barman je ook meteen in het Engels aanspreekt, zodra hij erachter komt dat je niet Italiaans bent. Als je erom vraagt, vinden ze het ook geen enkel probleem om iets veganistisch voor je in elkaar te flansen en de salades zijn al vegan. Als je vooraf bestelt, kun je je eten ook afhalen dus mogelijkheden te over.

Enige minpunten zijn dat Ziga Bar niet midden in het centrum ligt en dat ik vermoed dat de porties niet enorm zijn voor wat je ervoor betaalt. Vanaf Porta Borsari is het zo’n 5-10 minuten lopen en vanaf Piazza Bra/Erbe 15-20 minuten, schat ik. Maar het is geen vervelende wandeling langs de Adige en misschien heb ik het wel mis wat die porties betreft. Ik ga er in ieder geval nog een keer naartoe om het avondeten uit te proberen en als jij er eerder komt, laat me weten hoe het was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *