Spring naar inhoud

Vega(n) in Verona: Terracotta

Terracotta: gastronomia vegetariana (©Terracotta)

Een beetje buiten het centrum, aan de andere kant van de rivier, vind je dit schattige tentje in de wijk Veronetta. Ik was er al heel vaak langsgefietst (het zit tegenover de taalcursus), maar was er nog nooit geweest, omdat ze om 15:00 sluiten. Maar als je lekker vega(n) wil lunchen en je hebt wel zin in een wandelingetje buiten het drukke centrum, dan is Terracotta heel geschikt. Leuke naam trouwens: terra cotta betekent letterlijk gekookte/gebakken aarde, best toepasselijk voor een plek waar je milieubewust kan eten.

(©Terracotta)

Terracotta is superklein, denk aan het formaat van een tabaccheria. Ze hebben een kleine vitrine waar alle heerlijkheden staan uitgestald, daarachter is de minikeuken  waarin je lekker mee kan kijken wat ze allemaal maken en voorin zijn 3-4 barkrukken waar je kan zitten. Echt veel plek om te eten is er dus niet, al helemaal niet als je met meer dan 1 persoon komt, maar gelukkig is het weer hier meestal goed en kun je lekker ergens buiten gaan zitten eten. Zoek je trouwens een leuke plek om te gaan zitten daar in de buurt, probeer dan het parkje Bastione delle Maddalene bij Porta Vescovo. Bijna geheel toeristvrij en veel bankjes om lekker rustig in het groen te zitten. Of ga fijn mensen kijken op Piazza Erbe, waar je middenin het levendige centrum zit. De mogelijkheden zijn eindeloos met je lekkere bakje vega(n) eten bij je.

Alles mini, maar wel heel veel keuze (©Terracotta)

Maar goed, wat voor lekkers kun je dan allemaal krijgen? Ik had voor 5 euro een bakje zwarte rijst met groenten, appel, walnoot en een rucolasausje. Het leek me een beetje weinig voor lunch, dus ik kocht er voor 1,50 ook nog een muffin van amandelmeel met aardbeien bij. Uiteindelijk was dat eigenlijk niet nodig, want de rijstsalade was meer dan genoeg voor lunch, maar goed, een muffin is natuurlijk nooit weg 😉 Ik vond de smaak van de rijstsalade niet erg uitgesproken, ook al was het rucolasausje wel heel lekker. Het smaakte eigenlijk vooral heel gezond. Ik zou dus zeggen dat het geschikt is voor als je de hele week al pizza en friet naar binnen hebt zitten werken, maar als dit je enige luxe lunch van de week is, wil je misschien wel iets meer uitpakken. De muffin smaakte verder goed en door het amandelmeel leek het alsof er iets van marsepein in zat, nomnom! Maar het deed wel erg suikervrij aan, dus ook hier geldt dat als je wat meer los wil gaan, je beter een bord vol taartjes bij de pasticceria kan gaan halen (ook al is dat dan waarschijnlijk weer niet vegan).

Lekker vega eten in het park. Ik ben in het vroegere arsenaal van Verona gaan zitten, naast de Ponte di Castelvecchio.

Terracotta wordt gerund door een stel dat duidelijk heel gepassioneerd is voor hun werk, wat je niet vaak ziet in Verona city. Ik heb ze de oren van het hoofd gevraagd over het eten en ze hebben me rustig de hele ingrediëntenlijst verteld en tips gegeven over wat lekker was. Ze hadden verder ook nog allerlei soorten quiche, foccacia, koekjes, soep van de dag en een andere rijstsalade, allemaal huisgemaakt, dus je kan je wel voorstellen dat ze best wel even bezig waren om me alles te vertellen. Het menu wisselt regelmatig, dus als jij komt hebben ze waarschijnlijk weer hele andere dingen, maar als je zin hebt in iets gezonds, hebben ze altijd wel iets voor je denk ik. Dus ga het een keer proberen, want Terracotta en de mensen die het runnen hebben gewoon die gunfactor waardoor je er graag wat wil halen.

Salmon Magazine)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *