Spring naar inhoud

Vegan in Verona: Ristorante Flora

Over het algemeen sta ik heel positief tegenover veganistische tentjes. Ik eet graag af en toe veganistisch (voor m’n gezondheid, voor de dieren en voor de wereld), dus ik doe graag een beetje promotie, zodat mensen weten waar je leuk en lekker veganistisch kan eten. Maar je voelt hem al een beetje aankomen, wat mij betreft mag je Ristorante Flora rustig overslaan.

Aan de inrichting ligt het niet..

Ristorante Flora is centraal gelegen, om de hoek bij de Arena, dus aan de locatie ligt het niet. Ook de inrichting vind ik leuk: fris, minimalistisch en met veel planten doet het de naam ‘Flora’ eer aan. Maar ja, waar kom je voor? Om een beetje lekker te eten. En dat ontbreekt er nou juist aan. Je mag tijdens de lunch zelf opscheppen van een uitgebreid buffet met verschillende warme en koude gerechten, zoals venkel-sinaasappelsalade, quiche, geroosterde zoete aardappel, hummus of groenteballetjes. Klinkt lekker, toch? Zeker, alleen maakt het niet uit wat je op je bord legt, het heeft allemaal bijzonder weinig smaak. Eigenlijk smaakt het zoals je zou verwachten dat vegan-glutenvrij eten smaakt, voordat je een keer ergens heerlijk vegan gegeten hebt: droog, zouteloos en een beetje onbestemd. We hebben alles opgegeten, we zaten goed vol, maar er zat weinig smaak aan.

Ziet er leuk uit, toch? Helaas zit er alleen niet veel smaak aan.

Maar als dat nou het enige was, dan zou ik nog kunnen zeggen: probeer het een keer, misschien heb je meer geluk dan wij. Ware het niet dat ze je laten betalen per 100g eten dat je opschept en dat ze daarbij je stenen bord ook meewegen. Daardoor hadden we dus twee bordjes eten en een fles water voor 32 euro. Voor Italiaanse begrippen is dat echt idioot duur voor een lunch. Normaal gesproken kun je makkelijk twee volle borden pasta voor 15 euro krijgen, maximaal 20 als je naast de Arena gaat zitten. Tsja, dan kun je beter hier, hier of hier vegan gaan lunchen.

Jammer genoeg hinkt Ristorante Flora op twee gedachten: willen ze een luxe restaurant zijn met bijbehorende prijzen en bediening in nette pakken? Of zijn ze een veganistische hippietent met een soort mensa waar je lekker kan opscheppen wat je wilt? Jammer genoeg combineren ze het slechte van de twee werelden, waardoor ze je voor de prijs van een luxe restaurant eten serveren dat nog minder lekker is dan in de mensa van de uni. Ik zou dus zeggen, sla deze maar lekker over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *