Spring naar inhoud

Vega(n) in Verona: Dulcamara

Mijn tafeltje bij Dulcamara

Dulcamara is een superschattig restaurantje, waar alles bio en vegan is. Het zit niet in de mooiste wijk van Verona, maar het ligt wel heel handig: op loopafstand van zowel de Arena als het station Porta Nuova. En de wijk maakt verder ook niks uit, want als je eenmaal binnen bent, merk je niks meer van de buitenwereld. Je voelt je helemaal zen in de relaxte sfeer van Dulcamara.

En je kan je meteen gaan storten op de Italiaanse menukaart, die elke dag wisselt. Het is een creatieve kaart, dus verwacht niet de standaard pizza of pastagerechten. Misschien is het niet meteen duidelijk wat alles is, maar met een beetje Google translate en de hulp van de supervriendelijke serveerster (die ook een beetje Engels spreekt) kom je er wel uit. En alles is sowieso vegan en bio, dus echt verkeerd kan je nooit zitten.

Het menu, pak je woordenboek maar vast!

Uiteindelijk had ik groentetaartjes gekozen met wortels met sesamzaadjes en vegan mayonaise. Superlekker en voor 8 euro zat ik helemaal vol. Je kunt ook voor 10 euro een menu nemen, dan krijg je er nog een rijstsalade bij. Of neem een vegan hamburger met friet, daar heb ik ook veel mensen in het restaurant van zien smikkelen. Maar morgen kan het dus weer allemaal anders zijn.

Lekk0r!

Als toetje had ik nog een caffè macchiato met amandelmelk en als ik nog maar een beetje trek had gehad, had ik zeker nog een vegan taartje besteld, want die zagen er heel lekker uit. Naar Dulcamara moet ik dus zeker nog een keer terug, al was het maar om dit initiatief, dat maar door twee mensen gerund wordt (de kok en de serveerster) een beetje te supporten.

'Wij zijn vrienden, geen eten!' Kazige tekst? Ja, maar ik vind het toch leuk.

2 gedachten over “Vega(n) in Verona: Dulcamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *