Spring naar inhoud

Vega(n) in Verona: Caffè & Parole

De menukaart van Caffè & Parole

Caffè & Parole is een hele fijne plek voor toeristen. Dat klinkt misschien een beetje negatief, maar zo is het niet bedoeld. Want hoe fijn is het als de ober je in goed Engels aanspreekt en de menukaart in het Italiaans én in het Engels is, waarbij de vegetarische en veganistische gerechten met symbooltjes zijn aangegeven? En hoe fantastisch is het dat Caffè & Parole een terras heeft met uitzicht op de Duomo (kathedraal) van Verona? En ja, daar betaal je wel wat meer voor (een cola kost bijvoorbeeld 3,50 euro en een Aperol Spritz 4,50 euro). Maar gelukkig is het niet alleen de locatie en de toeristenservice, je betaalt ook voor superlekker eten!

Mooi uitzicht!

Voor 15,80 euro heb ik me hier helemaal volgegeten. Als eerste heb ik een koude Chai thee met sojamelk besteld, die ze maakten door gewone chai te zetten en er ijsblokjes bij te gooien. Superlekker en een koud drankje kon ik wel gebruiken in deze hitte hier. Het menu (ontbijt, lunch en borrel) is heel uitgebreid, zowel vega(n) als met vlees, en voor 10 euro hebben ze een bordje voor me gemaakt met van alles wat. Het lekkerst vond ik de kikkererwten met olijven, amandelen en sesamzaadjes, maar ook de gegrilde aubergines & courgettes en de pasta met tomaatjes, courgette & Parmezaanse kaas smaakten heerlijk. Niet zouteloos, niet vetloos, niet zo hypergezond als vega(n) eten soms kan zijn, gewoon echt lekker!

Nomnom!

Als toetje had ik een caffè d’orzo besteld, omdat ik niet wist wat het was. Toen ik het kreeg, was ik een beetje teleurgesteld, want het leek me een gewone koffie. Maar het blijkt dat het helemaal niet van koffiebonen gemaakt is, maar van gerst en dat het daardoor ook caffeïnevrij is. Dat proefde ik er niet aan af, dus ik ben benieuwd wat de echte koffiefanaten hiervan vinden. Ik vond het een aanrader in ieder geval.

Verder op het menu...

Ik zag op de kaart dat ze ook nog allerlei lekkere broodjes met gegrilde groenten hebben en het eten wordt elke dag vers gemaakt, dus daar ga ik zeker nog een keer voor terug.

P.S. Inmiddels zijn we nog een keer teruggeweest bij Caffè & Parole en het blijkt dat als je niet het dagmenu (bordje met van alles wat) bestelt, dat je best een karige portie krijgt. Christo had voor 9 euro melanzane alla parmigiana besteld en daarna kon hij nog makkelijk een heel broodje eten voordat hij genoeg had. De broodjes die we hadden, waren gelukkig wel heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *