Spring naar inhoud

Second breakfast, second lunch en second dinner?

Vandaag gingen we na een coronatest bij de apotheek op pad naar Resia. De test was gelukkig negatief, maar het begon wel meteen te regenen, dus we besloten om maar een tweede ontbijtje bij een bakkertje naar binnen te werken.

Second breakfast, Apfelstrüdel

Het weer in de bergen is gelukkig wisselvallig, dus even later regende het al wat minder en de zon scheen zelfs af en toe. In een toeristisch dorpje Glorenza, waar een prachtige middeleeuwse muur omheen staat, besloten we te lunchen, het eten was biologisch en vegetarisch en we kregen zelfgemaakte pasta. Daarna begon de echte klim naar Resia en die was niet mis, maar werd pas echt een beetje een domper toen het fietspad afgesloten was en we om moesten fietsen.

De omweg, met harde regen en veel tegenwind was wat minder. Je ziet wel de besneeuwde bergen op de achtergrond

Toch gingen we door en uiteindelijk kwamen we dan bij het meer van Resia waar de zon gelukkig weer even scheen, zodat we een beetje konden opdrogen en opwarmen. Verder hebben we ook nog even een heel brood weg gewerkt (second lunch). Het is bizar hoeveel eten je lichaam vraagt op zo'n dag...

Het kleinere meertje bij Resia

Na deze pauze zijn we doorgefietst naar Resia en hebben we een kamer in de Garni waar we een aantal jaar geleden ook waren. Na een heerlijke warme douche zijn we lekker gaan eten, om het vervolgens te laten zakken met een avondwandelingetje naar de bron van de Adige, ook wel de 'Etschquelle' of 'Sorgente dell'Adige'.

De bron van de Adge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *