Spring naar inhoud

Schwäbische Alb

Het is duidelijk dat we de heuvels nog niet helemaal uit zijn, we gaan de hele dag een beetje heen en weer tussen de 400m en 600m hoogte en er zitten af en toe toch flinke stukjes steiging bij. Ergens zat er in mijn hoofd dat we na Augsburg goede kilometers zouden maken omdat de Alpen daar echt wel zijn afgelopen, ik had niet helemaal rekening gehouden met de 'Schwäbische Alb', waar we dwars doorheen gaan. De natuur is hier wel echt prachtig en af en toe komen we imposante kastelen en kloosters tegen, zoals in het dorpje Neresheim waar we gistermiddag echte Napolitaanse pasta hebben gegeten.

Eenmaal aangekomen op een superchille camping in Ellwangen besluiten we dan ook nog een rustdag te nemen om onze vermoeide benen even de tijd te gunnen om bij te komen.

Manja maakt lekkere thee

2 gedachten over “Schwäbische Alb

  1. Sabine

    Oh, de Schwäbische Alb is absoluut prachtig! Ik heb in Tübingen gestudeerd, een mooie oude studentenstad (gelegen aan de rivier de Neckar) een beetje te vergelijken met Leiden. Als jullie nog wat tijd over hebben dan moeten jullie daar nog langs gaan!

    1. Christo

      We zijn helaas niet in de buurt van Tübingen geweest, maar zijn uiteindelijk een beetje via het noorden om Stuttgart heen gefietst via de Neckar, ook mooi, maar we gaan zoiezo nog een keer naar de Schwäbisch Alb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *