Spring naar inhoud

Reistip Italië 2020: Gargano, de spoor van de laars in Apulië

Voor Dit Is Italië mocht ik een reistip geven voor 2020 en dat werd zonder twijfel het schitterende groene Gargano in Zuid-Italië.

Ik zou aan iedereen het schitterende nationale park Gargano in de Zuid-Italiaanse regio Apulië als vakantiebestemming willen aanraden. Dit gebied heeft de perfecte combinatie van natuur, zee, strand en mooie stadjes.

Gargano was ooit een eiland dat in de loop der tijd aan het Italiaanse vasteland is vastgegroeid. Hierdoor is de kust van dit gebied veel ruiger dan in de rest van Italië, met indrukwekkende steile rotswanden.

In het binnenland vind je prachtige ongerepte natuur, met als hoogtepunt het bergachtige en dichtbeboste Foresta Umbra. Een wandeling door de koele bossen is een welkome afwisseling van de hitte op het strand en in de stad.

Maar voor de liefhebbers van een echte strandvakantie is Gargano ook een topbestemming. Veel campings en hotels liggen direct aan het strand, waardoor je zo vanuit je bed de zee in kunt lopen. Wat wil je nog meer?

Na een paar uurtjes zwemmen en zonnebaden wordt het natuurlijk tijd voor een uitgebreide Italiaanse lunch in het dichtstbijzijnde stadje: Peschici, Vieste en Rodi Garganico zijn aanraders.

Probeer daar eens de pasta allo scoglio (van de rotsen), die wordt gemaakt met vers gevangen vis en zeevruchten: mosselen, garnalen, langoustine, inktvis en allerlei soorten schelpjes. Of probeer eens de lokale specialiteit orecchiette alle cime di rapa, oortjespasta met pittige raapstelen. Heerlijk!

Meer reistips voor 2020, waaronder Fiesole (het mooie dorpje op de heuvel bij Florence) de stad Arezzo in Toscane en Taormina op Sicilië vind je op Dit Is Italië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *