Spring naar inhoud

Proberen of negeren: Baci

Het is weer bijna Valentijnsdag en de winkels vullen zich met kleine (en grote) cadeautjes waarmee je je geliefde kunt laten zien hoeveel je van hem/haar houdt. In Italië doe je dat het beste met een bacio, een zoen. Een echte zoen mag natuurlijk, maar je kunt ook een doosje vol met Baci kopen, chocolaatjes gevuld met hazelnootpasta en een hele hazelnoot erop. Heel wat anders dan de Nederlandse chocoladezoenen!

Ik moest er wel eerst eentje proeven voordat ik de foto maakte, natuurlijk.

Maar welke zijn lekkerder? De Baci zijn net als de Nederlandse zoenen te krijgen in melk, puur en wit, dus daar zit geen verschil.  Ik moet zeggen dat ik de fluffy witte vulling van de zoenen altijd wel kan waarderen, maar de hazelnootsmaak van de Italiaanse Baci wint het toch echt. Daarbij zitten ze in een schitterende zilverglimmende verpakking, waar de Hollandse kartonnen doos met een plastic bakje erin echt niet tegenop kan.

Maar daar betaal je ook voor: een doosje baci kost rustig 5 euro. Je weet het: liefde gaat niet alleen door de maag, maar ook door de portemonnee 😉 Voor dit bedrag krijg je wel bij elk chocolaatje een papiertje met een ‘inspirerende’ (of om eerlijk te zijn: afgezaagde) quote over de liefde. Ze zijn vertaald in het Italiaans, Engels, Spaans en Frans, dus daar zit vast wel één taal van de liefde bij die we allemaal kunnen begrijpen. Hier een paar mooie voorbeelden:

Wel lekkerder dan de Nederlandse zoenen dus, maar om nou te zeggen dat een doosje echt 5 euro waard is.. Nee, dat niet. Wel de moeite waard: Italiaans ijs met de smaak van Baci. Dat kun je in bijna elke ijswinkel hier krijgen en daarvan kan ik wel met een gerust hart zeggen: dat moet je proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *