Spring naar inhoud

Politieke rel in Italië om biologisch afbreekbare zakjes

Ik sprong bijna een gat in de lucht: opeens lagen er hier bij de supermarkt biologisch afbreekbare zakjes op de groente- en fruitafdeling! Wow, wat een vooruitgang voor het milieu ten opzichte van die gewone plastic zakjes. En ja, je moet voor ieder zakje dat je gebruikt 1 cent betalen, des te beter, dan gebruiken mensen hopelijk niet al te veel zakjes. Maar wat blijkt? Iedereen in Italië is hier helemaal over geflipt. Op sociale media gaat het nergens anders meer over en er is een politieke rel ontstaan over deze 'verkapte belasting'. Gelukkig is er één (niet zo heel) kleine organisatie in het land die dapper standhoudt tegen dit gezeur en dat is, jawel, Legambiente, waar ik werk. Zij zijn juist blij met deze positieve ontwikkeling voor het milieu.

Op deze blog wordt het voorval nog wat uitgebreider besproken, heel leuk om te lezen, vond ik: https://www.ditisitalie.nl/italiaanse-politieke-rel-om-biozakjes-van-2-cent/

Liggen er in Nederland ook al biologisch afbreekbare zakjes bij de wortels en de prei? Of is dat nog een toekomstdroom? Ik ben benieuwd!

1 gedachte over “Politieke rel in Italië om biologisch afbreekbare zakjes

  1. agent P

    In Nederlands betaalt men al een jaar of 2 verplicht 5 cent voor plastic tasjes in winkels. Supermarktgroenten lijken hier een uitzondering op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *