Spring naar inhoud

Piano, piano, si va lontano

Het is zondag, alles is dicht, dat betekent ongeneerd bunkeren bij alle restaurantjes die je kunt vinden! Het grote voordeel van fietsvakantie, is dat je zelfs bij terugkomst niet op dieet hoeft. Het begon met frühstück op de camping, want hoewel we nog steeds in Italië zijn, komt de Duitse taalgrens bij Salorno/Salurn steeds dichter bij.

Manja was er na een cappuccino en twee kopjes thee weer helemaal klaar voor

Gelukkig spreken ze na de taalgrens ook nog een beetje Italiaans, want als ik Duitse woorden probeer te maken, wordt het toch vaak een mengelmoesje van Nederlands, Engels, Italiaans en Duits, op de een of andere manier gaat mijn brein bij Duits op slot en haalt dan ineens alles door elkaar.

Het eten is na deze taalgrens dan ook een soort mengelmoes van de Oostenrijkse en Italiaanse keuken, wat meestal wel goed uitpakt!

Een lekker lunch met spaghetti al ragù en een pasta pesto met gerookte kaas

Na onze lange dag van gisteren, besloten we vandaag iets rustiger aan te doen en hadden we een camping op het oog bij de Kalterer See/Lago di Caldaro. Onderweg kwamen we steeds meer jonge fietsvakantiegangers tegen en we werden regelmatig begroet met Servus, een teken dat er steeds meer Oostenrijkers richting het Gardameer fietsten. Dat is misschien ook niet zo raar, want de regels in Italië zijn een stuk soepeler dan in Oostenrijk voor iedereen die (nog) niet volledig gevaccineerd is. Bij aankomst in Italië moet je een online formulier invullen en een negatieve test overleggen, buiten het feit dat die bij ons totaal niet gecontroleerd zijn, ben je daarna redelijk vrij om te doen en laten wat je wilt (met mondkapje). In Oostenrijk moet je een recente negatieve test laten zien bij elke overnachting of als je naar een restaurant gaat, dat is toch wel zuur als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Gelukkig is testen daar bijna overal gratis, ook voor toeristen! De camping bij de Kalterer See bleek een goede keus en om 15:00 lagen wij heerlijk te spartelen in dit prachtige meertje.

De Kalterer See

4 gedachten over “Piano, piano, si va lontano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *