Spring naar inhoud

Recept: melanzane wraps

Hier is een mooi plaatje van internet van een piadina. Nee, ik ga niet als een hipster de hele tijd foto's maken van m'n eigen eten 😛

Hebben jullie weleens melanzane alla parmigiana gegeten? Sinds Rico dit een keer voor me gemaakt heeft, ben ik er helemaal verslaafd aan. Altijd als ik het op de menukaart zie staan in een restaurant, bestel ik het meteen zonder verder te kijken. Het komt hierop neer: gegrilde aubergine, tomatensaus, heel veel kaaaas (mozzarella) en nog meer kaaaas (Parmezaan). Vind ik lekker. Lijkt dit je ook lekker? Dan kun je in een restaurant ook gerust een keer pasta alla Norma bestellen, wat eigenlijk een pasta is met melanzane als pastasaus. Deze pasta is trouwens vernoemd naar de opera ‘Norma’ van Bellini, naar het schijnt omdat de pasta bedacht is op Sicilië in Catania, waar rond diezelfde tijd deze opera in première ging. Zou kunnen 😉

Maar wat je ook een keer kan proberen als melanzane je lekker lijkt, is melanzane wraps! Dit fantastische idee heb ik van Chicks Love Food, maar ik heb wat dingen naar mijn eigen zin aangepast. Ik heb bijvoorbeeld geen grillpan en ik heb ook te weinig geduld om aubergines te grillen (ook al is het wel extra lekker, maar ja, ik had honger). Daarbij breekt het zweet me al uit bij het idee dat ik hier in de hitte de oven aan moet zetten en het huis nog warmer wordt, dus de oven heb ik ook maar even vermeden. En wraps zijn hier verder totaal geen ding. Het enige wat je kunt krijgen dat erop lijkt, is piadina, een soort plat dun brood dat meteen uit elkaar valt als je het probeert te vouwen als een wrap (ja, daar kwam ik ook pas achter toen alle tomatensaus over me heen liep :P). Maar het is heel lekker. Net als wraps heeft het weinig smaak, maar het is zout en een beetje vet en de structuur vind ik lekkerder dan wraps. Christo zegt ook dat piadina kebab lekkerder is dan een gewoon broodje kebab, dus misschien een tip voor de vleesetende vakantiegangers in Italië.

Hieronder dus mijn supermakkelijke versie van het recept:

Melanzane wraps voor 2 personen
Ingrediënten
4 wraps / piadine
1 of 2 mozzarella’s (hoeveel kaas wil je?)
zakje rucola
1 grote / 2 kleine aubergines
1 pakje passata tomatensaus (400-500 ml)
1 ui
2 tenen knoflook
zout, peper, olijfolie, parmezaanse kaas

Recept

  1. Snipper de ui en pers/snijd de knoflook. Bak ze even kort in een koekenpan met olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de aubergine(s) in blokjes en voeg ze toe aan de knoflook en ui.
  3. Voeg de passata toe als de aubergine goed doorbakken is en laat het een beetje indikken, zodat de saus niet meteen van je wrap af loopt. Snijd ondertussen de mozzarella(‘s) in blokjes.
  4. Haal de koekenpan van het vuur en verwarm de wraps (kan in een andere koekenpan of even kort in de magnetron.
  5. Beleg je wrap met een plukje rucola, wat mozzarella blokjes en de auberginesaus. Doe er wat Parmezaanse kaas bovenop, vouw de wrap en begin met nommen. Mocht je piadine gebruiken, ik heb hem uit wanhoop uiteindelijk dubbelgevouwen en alsnog met mes en vork gegeten 😉

Manja

4 gedachten over “Recept: melanzane wraps

  1. Kitty

    Dit gerecht ga ik binnenkort (morgen of zo) zelf maken!! Of als Pasta. Maar 't is hier ook best wel warm, dus ook prima als avondeten. KAAAAS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *