Spring naar inhoud

Italiaanse handgebaren

Op een gegeven moment besloten Manja en ik op te zoeken welke verschillende handgebaren er hier allemaal zijn en wat ze precies betekenen. Hiervoor keken we naar dit youtube filmpje:

Ik geloofde eerst niet dat al deze handgebaren ook daadwerkelijk gebruikt werden, daarom heb ik er een paar geverifieerd bij mijn collega’s. Ik maakte het teken voor spaghetti (je houdt je vingers in een v-vorm en doet net alsof je hier spaghetti op draait), waarop ze zeiden: ‘Yes, spaghetti!’, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is.

Op een gegeven moment was ik met een collega aan het praten over eten, zij begon een beetje met haar vinger in haar wang te boren en ik vroeg verbaast: ‘Huh heb je last van je tand?’. Dit betekent echter dat je iets lekker vindt. Voor Italianen zijn al deze handgebaren de normaalste zaak van de wereld en ze denken er dan ook totaal niet over na dat mensen uit andere landen niet bekend zijn met deze gebaren. Kort en goed, de meeste van de gebaren heb ik getest en het blijkt dat ze inderdaad goed werken. Een van mijn favoriete is het gebaar voor angst en is te vergelijken met ons gezegde: ‘met samengeknepen billetjes’. Eén van de gebaren die ik automatisch over ben gaan nemen is het gebaar: ‘Wat?’ (uit het filmpje). Dit gebaar wordt ook veel gebruikt om je eigen punt wat sterker over te laten komen. Verder hebben ze hier drie verschillende gebaren voor drinken: fris, espresso en drank. Best wel handig als je in een drukke bar of kroeg staat.

1 gedachte over “Italiaanse handgebaren

  1. Evelien

    Hahaha, dit is echt hilarisch! En wat mooi dat je het ook meteen in de praktijk hebt toegepast. Een gebaar voor spaghetti, hoe verzin je het? :')

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *