Spring naar inhoud

Het park met de watervallen in Molina

Verona is een mooie stad, eigenlijk wel de mooiste van heel Noordwest-Italië, vinden wij. En wij kunnen het weten, want we hebben inmiddels wel bijna alle steden van Noordwest-Italië gezien. Padua, Mantua, Vicenza, Trento, Bologna en ja, zelfs Venetië, ze redden het gewoon niet bij alle mooie dingen die er in Verona te zien zijn. Maar wat Verona ten opzichte van de andere steden helemaal geweldig maakt, is de mooie omgeving.

Verona ligt op de rand van de Po-vlakte, dus ten zuiden van de stad vind je die enorme strook platteland die me altijd zo aan Nederland doet denken, ware het niet dat je er elke paar kilometer een ingestort huis tegenkomt. In het westen ligt het Gardameer, waar je heerlijk kunt zwemmen en afkoelen in de zomer. Maar het meest geweldige vind ik wel dat in het Noorden meteen de bergen beginnen. We kunnen ze zelfs zien vanuit ons raam. En in die bergen ligt een enorme groene zone, het natuurpark Lessinia, waar ook het wijngebied Valpolicella deel van uitmaakt.

(c) Wikimedia Commons, Llorenzi

In dit gebied kun je heerlijk wandelen en dat doen de Italianen dan ook graag, vooral als het zoals nu in de stad niet te harden is vanwege de hitte. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze bepakt en bezakt met grote hoeveelheden eten op weg gaan, op z’n minst met verse pasta, maar liefst met een complete barbecue met worstjes en salades. Wij besloten ook een keer mee te doen, maar dan met een lekker bammetje met pesto. Ons doel was het park met de watervallen in Molina, op ongeveer een uurtje rijden van Verona.

Heerlijk, even de stad uit, in het frisse groen en tussen het heldere water. De watervallen, stroompjes, grotten en bomen zijn prachtig en je wordt er vanzelf helemaal zen. Ik heb bijvoorbeeld zeker tien minuten naar drie stilzittende watersalamanders zitten kijken. Er zwemmen ook forellen in de meertjes tussen de watervallen, heel mooi om te zien. Omdat Molina wat hoger ligt dan Verona, is het er ook wat koeler. Een perfect uitje voor in de zomer dus.

Je kunt kiezen uit drie wandelroutes, van licht tot zwaar, die tussen de 1 en 2 uur duren. De wandelingen zijn prima te doen, maar trek wel goede schoenen aan en neem genoeg te drinken mee als het warm is. Toen wij er waren in augustus was het behoorlijk druk, dus in de zomer loont het waarschijnlijk de moeite om bijtijds te komen. Wij waren er precies tijdens de lunch (tussen 12 en 2), waardoor het meeviel, maar ervoor en erna was er bijna geen parkeerplek meer te vinden.

Ook de Nederlanders die hier in de buurt op vakantie zijn, weten het park te vinden, dus verwacht geen oase van rust. Toch is het park enorm de moeite waard, al is het maar omdat je waarschijnlijk nog nooit zo veel watervallen bij elkaar hebt gezien.

Wil je meer weten? Dan kun je op deze website kijken.

1 gedachte over “Het park met de watervallen in Molina

  1. Pingback: De 10 mooiste plekken in Veneto - DitIsItalie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *