Spring naar inhoud

Een dagje naar park Sigurtà

Toen we hier net twee weken woonden, hoorden we voor het eerst over Sigurtà. Onze taaljuf Petra vertelde dat het een van de mooiste en bekendste parken van Italië is en helemaal niet ver van Verona, in Valeggio sul Mincio. Om een of andere reden kwam het er alleen steeds niet van om er een kijkje te gaan nemen. Tot gisteren!

Foto van de site van Sigurtà met op de achtergrond het kasteel van Valeggio. (c) Parco giardino Sigurtà

Wij probeerden natuurlijk ook zo'n mooie foto te maken als op de site van Sigurtà, maar helaas stonden de rozen nog niet in bloei en stond er steeds iemand voor de camera. O nee grapje, dat ben ik. Gelukkig zie je het kasteel nog net boven m'n schouder uitsteken.

Het was supermooi weer en we zijn zelfs een beetje verbrand, ondanks dat we ons met factor 30 hadden ingesmeerd. Het park is best wel groot, maar als je een halve of hele dag de tijd hebt, kun je makkelijk helemaal rondlopen. We hebben ons dan ook vreselijk zitten verkneukelen over alle Italiaanse mannen die van die elektrische autootjes hadden gehuurd om over het park heen te crossen. En over het feit dat bijna iedereen die een fiets huurde, koos voor een elektrische fiets, want je moet wel ergens een heuvel op. Haha 😀

Het park zelf is een interessante mix tussen de Keukenhof en een vakantie in Zuid-Italië. Langs de paden vind je mooie bloemenperkjes met narcissen, hyacinten en kleurige tulpen, maar er staan ook lange rijen heerlijk geurende cipressen die je het gevoel geven van een warme zomeravondwandeling op vakantie in een zuidelijk land. Je mag ook overal op het gras zitten of liggen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Echt een fijne plek om een dagje te relaxen.

Nou moet ik wel toegeven dat wij als Nederlanders behoorlijk verwend zijn, want als je kijkt naar de totale hoeveelheid bloemen in het hele park, dan is dat denk ik nog niet eens één Noord-Hollands bollenveld bij elkaar. Voor Italianen is een vierkante meter tulpen toch wel een stuk specialer, gezien het feit dat ze er allemaal met hun camera's bovenop doken en er hun kinderen mee op de foto wilden zetten. Dus wie zijn wij om de arrogante Hollanders uit te hangen? Gewoon selfies maken met narcissen en hyacinten in een vijver, superleuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *