Spring naar inhoud

Dottore, dottore, dottore del buso del cul! Vaffancul, vaffancul!

Manuelone met een mooi laurierkrans op zijn hoofd, omdat hij net is afgestudeerd!

Als je hier in Italië afstudeert aan de universiteit is dat natuurlijk een groot feest. Dat vier je door heel veel te gaan eten en drinken met je vrienden terwijl zij je als een soort vrijgezellenfeest grandioos voor lul proberen te zetten. Een paar weken geleden is Manuelone (letterlijk: grote Manuel), de masterstudent in onze groep, afgestudeerd en nu mag hij zich dan officieel dottore magistrale noemen. Dat is iets anders dan in Nederland, want daar zou hij een doctorandus zijn.

Gelukkig woont hij niet in Nederland en mochten we het volgende voor hem zingen (hoewel het meestal meer schreeuwen is): “Dottore, dottore, dottore del buso del cul! Vaffancul, vaffancul!”. Wat vertaald kan worden naar dit: “Dokter, dokter, dokter van het kontgat! Fuck you, fuck you!”. Wij denken dat ze proberen te zeggen dat ze heel trots zijn, maar dat je niet naast je schoenen moet gaan lopen. Het levert in ieder geval altijd leuke situaties op, want het liedje wordt door de hele stad en de universiteit geschreeuwd door de vrienden van de desbetreffende verse dottore magistrale.

In ieder geval is Manuelone afgestudeerd en zijn we ergens gaan eten op zijn Italiaans natuurlijk, dus dat betekende dat we om 20:30 afspraken bij het restaurant en dat we uiteindelijk om 21:30 de eerste primo kregen (pasta met eend!), daarna risotto met champignons en daarna de secondo’s (verschillende soorten gegrild vlees met aardappeltjes, sla en groenten). Natuurlijk werd dit allemaal begeleid met liters rode en witte wijn uit de tap (want ja, hier hebben ze wijn op de tap) en een lekkere dolce als nagerecht. Daarna zijn wij lekker op de tandem naar huis gefietst, want de bar waar ze daarna nog verder gingen feesten, was ons iets te ver.

Manuelone is ook nog een keer afscheid komen nemen op de universiteit met tiramisu, wijn en pizza. Zijn moeder had de tiramisu gemaakt en ik moet zeggen dat het de lekkerste was die ik ooit heb gegeten! Ik vind het vooral jammer dat Manuelone er nu niet meer is op de uni, maar hij heeft wel een mooie positie in Londen gekregen om daar zijn PhD te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *