Spring naar inhoud

De beste pasta-to-go in Verona

Je bent lekker een dagje in Verona en je hebt honger. Waar moet je dan wat gaan eten? Ook al is er een overvloed aan restaurantjes in de stad, de prijs/kwaliteit-verhouding daarvan laat vaak nogal te wensen over. Of misschien wil je überhaupt niet te veel geld uitgeven. Dan kan een pasta-to-go een goed alternatief zijn. In Nederland hebben we natuurlijk de Julia’s, maar die kan niet in de schaduw staan van zelfs de slechtste pasta-to-go van heel Verona.

De verse tortellini van La Bottega della Gina

Maar wat is dan de slechtste pasta-to-go van Verona? En nog belangrijker, waar kun je de beste pasta-to-go halen? In deze blog stippen we de top 3 pasta-to-go-tentjes aan in het centrum. Ze zitten aardig goed verspreid over de stad, dus waar je ook bent, er is er altijd wel eentje in de buurt. Ik krijg nu al honger, dus laten we snel beginnen.

Bigoi

Laten we beginnen met Christo’s favoriet, Bigoi. Hij zegt hierover: ‘Bij Bigoi hebben ze alleen bigoli, een soort dikke spaghetti, typisch voor de regio Veneto. Dit klinkt misschien als een nadeel, maar ik vind het juist fijn dat ik niet hoef na te denken over de ingewikkelde Italiaanse regels over welke pasta bij welke saus past. Ik kies gewoon een van de sauzen en letterlijk nog geen minuut later zit ik buiten op een bankje heerlijke bigoli naar binnen te werken met uitzicht op de prachtige Porta Borsari. Vegetariërs kunnen kiezen voor tomatensaus, pesto of ‘alla Norma’, maar mijn favoriet is de Bolognese. Ander voordeel: de bakjes, vorken en zakjes zijn allemaal biologisch afbreekbaar. Wat wil je nog meer?’

Locatie: Largo Gonella 1, bij Porta Borsari
Prijs: 5 - 6,50 euro
Geschikt voor vegans: Nee, er zit ei in de bigoli.
Website: https://www.bigoi.com/

Pasta GoGo

‘Wake me up before you Pasta GoGo!’ Sorry, ik kon het niet laten. Pasta GoGo is Manja’s favoriet. Je mag er kiezen uit drie soorten biologische pasta en het is er vaak lekker rustig, omdat het niet op de toeristische routes ligt. Daarbij kosten alle pasta’s bij Pasta GoGo maar 5 euro en kun je originele, regelmatig wisselende sausopties kiezen, zoals de pesto siciliano (tomaatjes, basilicum, ricotta en pijnboompitjes) of peperotta (peper(oni e ric)otta = paprika en ricotta). Zo lekker!

Locatie: Lungadige Sammicheli 25/A, niet ver van Casa di Giulietta
Prijs: 5 euro
Geschikt voor vegans: Ja, de pasta is vegan en je kunt gaan voor tomatensaus met basilicum.
Website: www.pastagogo.it/

(c) Google Maps

La Bottega della Gina

Dit is een bijzondere pasta-to-go, want je kunt hier niet zelf de pasta of de saus kiezen, maar je krijgt een proeverij van tortellini. Vegetarisch of met vlees, dat is aan jou. Je betaalt wat meer dan bij de andere pasta-to-go’s, maar man, wat is dat het ongelofelijk waard! Je krijgt acht handgemaakte tortellini, allemaal met verschillende vullingen zoals paddenstoelen, ricotta en spinazie, vlees of pompoen. Mocht je al avontuurlijk genoeg zijn die dag, dan mag je natuurlijk ook gewoon één soort tortellini kiezen. Een beetje kaas erover en je hebt een overheerlijke verse lunch, waarbij elke hap een nieuwe smaaksensatie is. Zoek een plekje op Piazza Erbe, open je bakje vol heerlijkheid en ga er lekker van zitten genieten. Wij zijn fan!

Locatie: Via Fama 4, bij Piazza Erbe
Prijs: 8,50 euro
Geschikt voor vegans: Nee
Website: www.labottegadellagina.it/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *