Spring naar inhoud

Cultuur en natuur in Verona

Casa di Giulietta

Afgelopen weekend hebben we met Hans en Irene onze ter plekke bedachte tour ‘Verona in 1 dag’ gedaan. We zijn begonnen bij de minst imposante en de meest toeristische plek, zodat het daarna alleen nog maar beter kon worden: het balkonnetje van Romeo & Julia (Casa di Giulietta). Eigenlijk is daar niets te zien (behalve toeristen die het beeld van Giulietta onzedelijk betasten), omdat het balkonnetje uit een latere tijd stamt dan het verhaal van Romeo & Julia zelf. Daarna zijn we naar het mooie Piazza Erbe gelopen en via de Porta Borsari naar de beroemde Arena. Alleen was daar vandaag het startpunt van de marathon, dus erg rustig konden we niet kijken. Maar dat hebben we later op de dag nog goedgemaakt. Via de middeleeuwse brug bij Castelvecchio zijn we langs de rivier de Adige gaan wandelen en we hebben lekkere kleine gebakjes (pasticcini) gegeten bij de koffie.

Als je Verona een beetje kent, leuk! Want dan zie je dit nu vast helemaal voor je. Als je Verona nog niet kent, dan moet je echt een keer langskomen om deze mooie dingen te gaan bekijken (al zeg ik het zelf). Maar wat we daarna gedaan hebben is waarschijnlijk ook voor de meer doorgewinterde Veronaganger niet erg gebruikelijk: we hebben een wandeling gemaakt door het park rondom de oude stadsmuren (parco delle mura). Als je bij de Ponte Pietra (de enige echte Romeinse brug van Verona) het oude centrum uit loopt, zie je een trap omhoog naar Castel San Pietro. Als je het aankunt, beklim dan de trap en je wordt bovenaan getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad.

Kijk op dit moment even naar beneden naar je schoenen: heb je hakken aan of mooie sandalen? Keer dan nu terug en ga ergens een ijsje eten. Heb je stevigere schoenen? Dan mag je achter Castel San Pietro langslopen en het parco delle mura betreden. Dit is één van mijn favoriete plekken in Verona, omdat ik er nog nooit een toerist heb gezien en het er sowieso heel rustig is. Verder is het supergroen en je kan de oude muur van heel dichtbij bekijken. Ik vond het extra leuk om daarheen te gaan, omdat ik sinds vorige week vrijwilligerswerk mag doen in het park, maar daar zal ik later nog over vertellen. Het was een leuke dag en misschien levert het inspiratie voor als je zelf een keer ‘Verona in 1 dag’ wil doen.

Selfie vanaf Castel San Pietro

2 gedachten over “Cultuur en natuur in Verona

  1. Evelien

    Vet leuk, je kunt wel een reisbureautje beginnen voor Nederlandse toeristen! Ik heb me geabonneerd hoor, dan hoef ik nooit meer een verhaal te missen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *