Spring naar inhoud

Bureaucratie of je leven!

Ik heb vandaag iets briljants meegemaakt, ik moet nog steeds lachen als ik eraan denk. Ik had namelijk een tijdje geleden een leuke grap verzonnen (vond ik zelf) om een beetje een idee te geven van de bureaucratie in Italië. Als je een brief in de brievenbus gooit, mag je hier net als thuis kiezen uit twee vakjes: binnen de stad en buiten de stad. Nou leek het mij grappig als wij alle moeite zouden doen om die brieven te scheiden en dat de postbode dan met één grote bak aan komt zetten en alles gewoon weer zonder onderscheid bij elkaar flikkert. En het is bijna niet te geloven, maar dat is dus gewoon écht waar! Ik heb het met m’n eigen ogen gezien vanmiddag. Zo gaat dat dus in Italië: er zijn allerlei systemen om dingen te proberen te stroomlijnen, maar uiteindelijk levert dat alleen maar meer gedoe op, terwijl het resultaat niet beter wordt. En weet je wat eigenlijk nog het ergste is? Christo zei (en daar ben ik het helemaal mee eens) dat hij tóch alle brieven in het juiste vakje gaat blijven gooien, ondanks dat hij nu weet dat het nergens goed voor is. Tsja.. zo zitten we blijkbaar in elkaar.

P.S. Ergens heb ik nog een beetje hoop dat dit gewoon één postbode was die haast had en dat er heus wel een systeem achter zit. Dus ik ben heel benieuwd of iemand anders dit ook ooit wel eens heeft gezien.

P.P.S Filmpje met dank aan Paul

2 gedachten over “Bureaucratie of je leven!

  1. agent P

    Tsja, in Nederland zijn vaak prullenbakken waarin je afval kunt scheiden op blik/plastic/papier/overig. Soms zit daaronder gewoon 1 vuilniszak die alles opvangt.

    Na het filmpje nog eens goed bekeken te hebben weten we nu overigens wel waarom de Venus van Milo haar armen mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *