Spring naar inhoud

Bananenbrood uit de broodbakmachine (of uit de oven)

[Dit is geen grap, maar echt gebeurd] Wat zegt een Italiaan als je hem een stukje zelfgebakken bananenbrood laat proeven? ‘Goh, wat hebben jullie toch aparte dingen in Nederland’. Hahaha, hier is het ‘typisch Nederlandse’ recept voor superlekker en makkelijk bananenbrood uit de broodbakmachine:

Doe de ingrediënten op deze volgorde in de broodbakmachine (bij de onze moeten de natte ingrediënten eerst, maar check even of dat bij de jouwe ook zo is):
100 milliliter water
100 milliliter (zonnebloem)olie
3 rijpe bananen, gepureerd of geplet
300 gram volkorenmeel
100 gram suiker
een kwart blokje verse gist
1 theelepel kaneel

Zet de broodbakmachine op deze stand: wit brood, 1000 gram, medium gebakken (of een andere stand die je goed lijkt, bij ons doet hij er 4 uur over)

Voeg na de piep of na een paar minuten mixen deze ingrediënten toe:
50 gram havermout/havervlokken
100 gram rozijnen
50 gram gehakte walnoten

Een paar uur later komt je heerlijke bananenbrood er zo uitrollen. Lekker voor ontbijt of bij de thee/koffie. Mocht je geen broodbakmachine hebben, hier vind je het recept waarop ik lekker geparasiteerd heb voor bananenbrood uit de oven: https://veganchallenge.nl/recepten/bananenbrood/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *