Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 7

Manja bij de dom in Trento

Vanochtend werden we wakker van de regen die op de tent tikte. Het bleek niet veel beter toen we eenmaal uit de tent kropen. De wolken hingen erg laag tussen de bergen, erg mooi om te zien! Manja had opgezocht dat het om twaalf uur op zou klaren in Trento, maarja dat lag weer 80km verder en er was daar geen camping in de omgeving. We besloten om maar gewoon lekker te fietsen en te zien waar we uit zouden komen.

Rond 12 uur waren we bij de laatste camping voor Trento en we besloten dat we nog wel wat verder konden fietsen. Daarbij regende het nog steeds en dan is fietsen beter dan stil blijven staan. Gelukkig klaarde het kort daarna op en konden we vandaag voor de eerste keer zonder jas fietsen! Wie weet kunnen we morgen echt in onze zwembroek fietsen.

Kamperen bij de appelboer

We zitten op dit moment iets onder Trento in een Agriturismo in Romagnano. Het leek ons leuk om een keer op z’n Italiaans te ‘logeren bij de boer’, omdat we er zo veel over hadden gehoord bij de taalcursus. Op de website leek het erop dat je hier alleen kon slapen met je caravan of een kamer huren, maar we waren ontzettend blij toen bleek dat ze ergens toch nog een veldje tussen de appelbomen hadden waar Manja nu de tent aan het opzetten is (wat een luxe voor mij!). Er staan hier overal kratten vol met appels, dus het is echt kamperen bij de boer.

Vandaag zijn we ook de taalgrens gepasseerd en iedereen spreekt weer Italiaans, even omschakelen, maar het begint weer een beetje als thuis te voelen. Vandaag hebben we 85km gefietst en als het morgen lekker weer is fietsen we naar het Gardameer en anders fietsen we naar huis.

-Christo

1 gedachte over “Avonturen over de Alpen, dag 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *