Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 6

Ons uitzicht vanochtend

Vandaag werden we wakker met een schitterend uitzicht op de besneeuwde bergen. Het bleek vannacht gevroren te hebben, iets wat we ook nog goed konden voelen toen we op de fiets stapten (we waren maar wat blij dat we in een hostel hebben geslapen).

We vervolgden onze tocht langs het meer van Rèsia, een stuwmeer dat is aangelegd ten koste van een paar dorpjes, er staat dus ook nog daadwerkelijk een kerktoren in het meer. Manja zal hier misschien nog een keer een uitgebreidere blog over schrijven.

De oude kerktoren van Graun

Zolang we in het zonnetje fietsten was het redelijk te doen, maar in de schaduw was het ijskoud. Sommige plassen op de weg waren zelfs helemaal bevroren! Na een paar stevige afdalingen met ondertussen pauzes om de velgen af te laten koelen van al het remmen kwamen we tussen de appelvelden. Verder zijn we nog door Merano gefietst, maar dat vonden we te druk en we zijn snel doorgefietst naar Lana waar we nu op de camping staan.

We hebben vandaag 90km gefietst en het is hier gelukkig een stuk warmer. We zitten nog steeds in een Duitstalig gebied en het is heerlijk om de mensen hier Italiaans te horen spreken, want dan voel ik me niet zo rot over mijn eigen accent!

-Christo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *