Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 5

Heerlijk in het zonnetje richting Pfunds. Voor diegene die graag een leuk feestje willen, volgende week is er het Prutzer Apfelfest

Vannacht werden we toch nog een paar keer wakker van de kou, maar we stonden vanochtend op met een helderblauwe hemel en na een uurtje of tien klom de zon over de bergen en konden we heerlijk in het zonnetje fietsen naar Pfunds. Vanaf daar hebben we de bus gepakt naar Reschen op 1500m, omdat we het niet aandurfden om de tandem omhoog te duwen langs een drukke autoweg.

Nu de wolken een beetje weg zijn, kun je de sneeuw zien liggen net op de boomgrens

In Reschen is het koud, het is hier 5 graden, net wandelden we terug naar huis en het sneeuwde een beetje en 300m hoger blijft het ook echt liggen. Helaas is het zelfs in Italië dus niet altijd zonnig, maar het voelt hier in zijn geheel ook nog niet als Italië. De mensen spreken hier vooral Duits en het Italiaans dat er gesproken wordt heeft zoals Manja het zegt een Germaans accent. Dat is eigenlijk best wel fijn, want het maakt het makkelijker verstaanbaar voor ons!

De bron van de Adige

We hebben net gegeten bij Pizzeria da Luigi, waar ze geen pizza hadden. Voor de zekerheid hebben we het nog een tweede keer gevraagd, ook omdat er gewoon pizza op de kaart stond, maar helaas. Nadat Manja haar pasta Gorgonzola en ik mijn Wiener schnitzel (of Milanese in het Italiaans) op hadden zijn we nog even naar de bron van de Adige gewandeld. De Adige zullen we de rest van de weg volgen totdat we in Verona zijn. We gaan zo slapen in ons pension waar het heerlijk warm is.

-Christo

1 gedachte over “Avonturen over de Alpen, dag 5

  1. Isabel

    Jammer dat je nog niet in je zwemkleding op de fiets kan, maar misschien komt dat nog 🙂 Vandaag is de lucht hier ook blauw, met een zonnetje en geen regen. Hopelijk hebben jullie soortgelijk weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *