Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 4

Lekker duwen over de Fernpass

Vannacht hebben we heerlijk geslapen in een pension met uitzicht op de bergen. Het was heerlijk warm en we waren ontzettend blij dat we niet buiten in de tent met 5 graden hoefden te slapen.

We begonnen met een hele heftige klim over de Fernpass 1300m. Helaas ging dat echt niet met de huidige versnellingen en kwam het er op neer dat we de tandem over allerlei grindpaden omhoog geduwd hebben! Zoals al eerder gezegd, gelukkig houden we van wandelen.

De route was ontzettend mooi en het voordeel van je tandem de berg opduwen is dat de weg naar beneden een heel stuk sneller gaat dan de weg omhoog. De weg naar beneden liep ook over allerlei spannende grindpaden en we hebben een aantal pauzes ingelast zodat onze velgen niet te heet werden (je kon er soms toch nog aardig je vingers aan branden).

Het dal na de Fernpass, met een heerlijke 17 graden!!!!

Het dal na de Fernpass is veel warmer, daarom liggen we nu weer heerlijk in ons vertrouwde tentje. We hebben besloten dat we de Reschenpas met de bus gaan doen, aangezien we het niet zien zitten om de tandem langs een drukke weg omhoog te duwen. Waarschijnlijk zijn we morgenavond in Italië en iedereen weet dat het altijd lekker weer is daar. Ik reken er zelfs een beetje op dat we in Italië in onze zwemkleding naar huis fietsen.

-Christo

2 gedachten over “Avonturen over de Alpen, dag 4

 1. Dick Grootendorst

  Het pad waar Christo op staat zal moeilijker te berijden zijn dan het pad waar Manja op staat. Leuke foto's. Hoe lang duurt de tocht nog door Italië?
  Voelt het al als thuiskomen als je in Italië aankomt?
  Sterkte met fietsen en lopen.

 2. Bonnie

  Bikkelbazen! Goed dat jullie ook goed voor jezelf zorgen met pension en bus. Veel plezier met het hopelijk meer comfortabele vervolg!

  (Barry en ik hebben trouwens eind augustus nog een mini-tandem-avontuur-weekendje beleefd in omgeving Roelofarendsveen. íets minder spannend dan jullie, maar wat is het toch gezellig zo'n tandem 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *