Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 3

Uitzicht vanaf Biberwier op Lermoos

Vanochtend werden we wakker van de tikkende regen op de tent. Het was 's nachts minder koud dan gisteren, maar nog steeds niet echt lekker. Met goede moed gingen we op pad en we zaten al snel tussen hele mooie hoge bergen.

We hebben vandaag 45km gefietst en het heeft helaas heel veel geregend. We hebben een paar flinke stijgingen van 14% gehad over niet al te beste wegen. De versnellingen op de tandem bleken ook niet helemaal geschikt voor de Alpen, maar een Oostenrijkse fietsenmaker vertelde ons dat ons systeem dusdanig oud was dat hij er niet zomaar een paar andere tandwielen op kon zetten. Dat is jammer, dan zullen we af en toe maar een stukje moeten duwen, gelukkig houden we ook van wandelen!

Op dit moment zijn we in Biberwier, het is hier 7 graden en onderweg hebben we zelfs sneeuw op de bergen gezien! We besloten onszelf maar eens een keer te 'kietelen’ en de nacht door te brengen in een pension. De tent en onze kleren en schoenen kunnen nu ook een beetje drogen, want alles werd ondertussen redelijk vochtig.

Morgen gaan we de tweede grote pas over (1300m), verder zou het weer iets beter worden!

-Christo

2 gedachten over “Avonturen over de Alpen, dag 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *