Spring naar inhoud

Avonturen over de Alpen, dag 1

Manja met een steen (van de Via Claudia Augusta)

We zijn vanochtend heerlijk rustig opgestaan met een lekker ontbijtje wat Manja gisteravond nog even snel gekocht had in Stuttgart. Nadat we gedag hadden gezegd tegen Josefine, de superaardige mevrouw van de AirBnB, konden we vertrekken. Eerst reden we nog even terug naar het station van het pittoreske dorpje Westheim om de laatste dingen af te stellen aan de tandem.

Vervolgens fietsten we naar Augsburg vanaf waar we de route op konden pakken. Voordat we Augsburg uitgingen kochten we nog wat brood en een gebakje bij de enige bakker die geopend was. Daarna reden we snel dwars door prachtige loofbossen. Later op de dag liep de route wat meer door veldjes en hier en daar een dorpje. De route gaat vrij recht, soms betekent dat over lange grindpaden dwars door de graan- of grasvelden. Onderweg komen we veel verwijzingen tegen naar de oude Romeinse weg die hier gelopen heeft, straten vernoemd naar keizer Claudius, tekeningen op garages met Romeinse spreuken en amphoren en hier en daar bordjes met informatie over hoe de Romeinen aquaducten aan hebben gelegd.

We zijn vandaag aangekomen bij een camping in Landsberg am Lech, in totaal hebben we ongeveer 55km afgelegd. Onderweg konden we nergens een supermarkt vinden die open was, dus besloten we bij het "Schnitzelparadijs" op de camping te eten. Ze hebben hier schnitzels met toppings uit ongeveer 20 verschillende landen, bijvoorbeeld de Griekse schnitzel met tzatziki en olijven of de Hollandse met bloemkool en hollandaise saus... Ze hadden gelukkig ook een heerlijke salade met Hirtenkäse (kaas gemaakt met melk van koeien die net terug komen van de alpenweide), het smaakt als feta. Ik ben gegaan voor de Oostenrijkse wienerschnitzel.

Het weer was vandaag eigenlijk heel goed, we gingen vanochtend weg en Josefine zei dat het 11 graden was, maar zolang we in beweging waren was het prima. We hebben zelfs nog een klein beetje zon gezien. Op dit moment is het wel redelijk fris aan het worden, maar we gaan lekker vroeg naar bed en kijken of onze slaapzakken echt zo goed zijn als Vaude ons beloofd heeft.

We hebben de Alpen al zien liggen en morgen hopen we aan de voeten van deze bazen te gaan slapen.

-Christo

1 gedachte over “Avonturen over de Alpen, dag 1

  1. Pingback: 5 verrassende stedentrips in Noord-Italië - DitIsItalie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *