Spring naar inhoud

Augsburg en daarvoorbij

We vertrokken in de stromende regen vanuit Roßhaupten en alles was al na 5 minuten compleet doorweekt, maar ik wist dat het goede weer ons tegemoet zou moeten komen, dus we trapten dapper door. We moesten stilletjes afscheid nemen van de alpen, want alles was in een dikke mist gehuld. Het weer leek echter ook niet beter te worden en zelfs een paar steile heuvels kregen ons uiteindelijk ook niet echt meer warm, volgens Manja kon ze zelfs een meer vullen met al het water wat in haar schoenen zat (ik denk dat ze het figuurlijk bedoelde). Rond twee uur, in de buurt van Epfach hoorden we ergens een fanfare-band, en waar fanfare is, daar zou toch ook warmte, gezelligheid en feestbier moeten zijn! Dat bleek gelukkig en er was nog precies 1 tafeltje vrij voor twee verzopen fietsers tussen gezinnen en vriendengroepen die zich in hun beste lederhose of dirndl hadden gehesen. Onder luide Beierse fanfare muziek, met een glas 'Festbier' en een flink bord 'Pilzenrahmsauce mit Knödel' und 'Wienerschnitzel' kregen we het uiteindelijk wel weer warm. Na zoveel vreugde en gezelligheid, kon het weer ook niet achterblijven, het werd droog en uiteindelijk ging de zon zelfs schijnen toen we in Königsberg aankwamen.

Reitsma pakt toch wel mooie wegen, dit is een oude spoorweg, dwars door de bossen en niet zoveel steiging

Na een goede nachtrust zonder regen, waren we vroeg klaar en gingen we verder over de 'Via Claudia Augusta' naar Augsburg. Daar was het toch wel weer even wennen om in een 'grote' stad te zijn na een week lang in de alpen en kleine bergdorpjes. Daarna gingen we echter weer over heuvels en dalen, door bossen en graanvelden in de richting van Koblenz. Het is hier ook echt mooi, maar na een week door de Alpen zijn we toch wel een beetje verwend denk ik.

Lekker lunchen met de Lidl

Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een camping in Dillingen an der Donau, ondertussen hebben we zo'n 620km weggefietst en we moeten nog ongeveer 800km. We liggen dus keurig op schema, terwijl de Alpen juist het zwaarste stuk zijn. We zijn duidelijk niet de enige meer op fietsvakantie, het kampeerveldje hier staat nu bomvol fietsers en vooral heel veel Nederlanders, gelukkig fietsen de meeste mensen naar Rome :p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *