Spring naar inhoud

Aïda #InArena

Vorige week heb ik iets briljants ontdekt: als je onder de 35 bent en je bent er een beetje op tijd bij, dan kun je heel goedkoop naar de opera in de Arena. Ze hebben voor veel voorstellingen een beperkt aantal ‘Tweet Seats’ beschikbaar gesteld: hele mooie plekken recht naast het toneel, waar je de make-up van Aïda, de outfit van haar love-interest Radames en zelfs de baard van haar vader Amonasro detail voor detail kan bestuderen. En dat voor 10 euro p.p.! Het enige wat ze graag willen dat je ervoor terug doet, is andere (jonge) mensen enthousiast maken voor de opera door je ervaring te delen via social media (vandaar ‘Tweet Seats’). Nou zijn Christo en ik daar niet zo actief op, dus vandaar dat ik hier even m’n ‘emotions’ met jullie wil ‘sharen’. Hashtag InArena! 😉

In dit filmpje hoor je misschien wel het meest bekende deuntje uit Aïda: de triomfmars. Er wordt weinig gezongen, maar het orkest, de dansers en het decor krijgen daardoor wel de kans om even te shinen. Ik vind zelf de stukjes dans tussendoor echt geweldig. Sowieso voor de afwisseling, want 4 uur lang alleen operazang beluisteren is best wel veel, maar ook omdat ik het gewoon heel mooi vind en indrukwekkend hoe goed die mensen kunnen dansen! Ook wel een beetje ongemakkelijk, al die zwart geschminkte Italianen die Ethiopiërs moeten voorstellen, maar ja, in 1871 dachten ze daar waarschijnlijk anders over.

We hebben een hele leuke avond gehad en het is sowieso heel tof om een opera te bezoeken in de Arena, ook zonder de Tweet Seats. Vaak kun je op de avond zelf nog kaartjes krijgen en als je de goedkoopste neemt, ben je maar 25 euro kwijt voor 4 uur spektakel in een 2000 jaar oud gebouw. Als je bedenkt dat de entree voor de Arena altijd al 10 euro kost, is het al helemaal de moeite waar. Binnenkort schrijf ik nog een stukje met meer praktische tips voor een avondje opera in de Arena, voor de volgende keer dat je toevallig in de buurt van Verona bent.

2 gedachten over “Aïda #InArena

  1. agent P

    Leuk Manja, het decor/kostuums is heel anders dan toen wij de Aïda daar zagen. werd nu ook weer met die hijskraan een enorme graftombe gebouwd voor de slotscène?

    1. Manja

      Hoi P, deze Aïda is inderdaad heel anders dan degene die wij toen gezien hebben. Dat was een soort moderne versie (https://www.lafura.com/en/works/aida/), terwijl deze juist een heel klassiek decor had met veel goud, sfinxen en een piramide. Eerlijk gezegd vond ik de moderne versie leuker, maar die hadden ze speciaal vorig jaar voor het 100-jarig bestaan van de opera in de Arena, dus die is er nu niet meer. Wel extra bijzonder dus dat we die gezien hebben 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *